Stora Enson höttöinen sahatavara myyntikieltoon – ei täyttänyt lujuusvaatimuksia

”Nopeasti kasvanut kuusi ei läpäissyt Tukesin testejä. Puutavaraerä vedettiin pois markkinoilta.”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.371000


Suomalainen rakennuspuu heikkenee – syynä ovat metsänkäsittely, jalostus ja vähitellen myös ilmaston lämpeneminen

”Metsänomistajan on taloudellisesti järkevämpi kasvattaa iso kasa huonoa puuta nopeasti kuin samankokoinen kasa parempaa puuta hitaammin, sanoo puututkija Henrik Heräjärvi Lukesta.”

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4477362/Suomalainen+rakennuspuu+heikkenee++syyna+ovat+metsankasittely+jalostus+ja+vahitellen+myos+ilmaston+lampeneminen


Suomalainen rakennuspuu heikkenee: näistä asioista se johtuu – ”Taloudellisesti järkevämpi kasvattaa iso kasa huonoa puuta nopeasti”

”Lujuusluokitelluksi sahatavaraksi kelpaa yhä suurin osa tukeista, mutta hylkäysprosentti kasvaa koko ajan. Suunta on puurakentamisen lisäämisen kannalta huono.”

https://www.aamulehti.fi/a/201452222


Puuseppien yhdistys: Tehokasvatus uhkaa hyvää puuta

”…Hän katsoo laadukkaan puun saatavuuden huonontuneen 1960-luvulta lähtien. Syynä hän pitää metsätalouden kehittymistä.”

”(Saatavuus) on lähtenyt heikkenemään siinä vaiheessa, kun isoja avohakkuita on lähdetty tekemään ja istutuspuita laittamaan. Se ei ole luonnollista uudistumista. Puun laatu muuttuu.”

https://yle.fi/uutiset/3-7421941


Näin metsään menosta tuli hengenvaarallista – nykymenetelmillä kasvatettu suomalainen puu on laadultaan aiempaa heikompaa

”Puiden liian nopea kasvu heikentää suomalaisen sahatavaran laatua.”

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/nain-metsaan-menosta-tuli-hengenvaarallista-nykymenetelmilla-kasvatettu-suomalainen-puu-on-laadultaan-aiempaa-heikompaa/00705fe0-d07a-3f81-81ed-58f7324be8df


Pudasjärvellä jalostetaan saksalaista puuta, kun Suomesta ei löydy kunnollista

– ”Arvatkaa, onko järkytys, että tähän on tultu.”

https://www.hs.fi/talous/art-2000005743993.html