Jokien, järvien ja rannikkovesien ekologinen tila ja jokien ainevirtaamat

Tässä karttapalvelussa on esitetty jokien, järvien ja rannikkovesien ekologinen tila.

http://paikkatieto.ymparisto.fi/vesikarttaviewers/Html5Viewer_2_11_2/Index.html?configBase=http://paikkatieto.ymparisto.fi/Geocortex/Essentials/REST/sites/VesikarttaKansa/viewers/VesikarttaHTML525/virtualdirectory/Resources/Config/Default&locale=fi-FI


Jokien ainevirtaamat

”Kartalla näkyvät vedenlaadun havaintopaikat kussakin joessa, joen nimi, joen valuma-alue ja sen tunnistenumero. Voit valita kartasta joen, jonka tietoja haluat tarkastella. Valittavana on kokonaistyppi, kokonaisforsfori, orgaaninen hiili ja kiintoaines.”

https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Kartat_ja_tilastot/Vesistojen_kuormitus_ja_luonnon_huuhtouma/Jokien_ainevirtaamat


”Sivustolla voit tarkastella Lounais-Suomen jokien vedenlaatua ja kuormitusta lähes reaaliajassa. Tiedot perustuvat jatkuvatoimisiin vedenlaatumittareihin ja kuvat päivittyvät vähintään kerran vuorokaudessa.”

http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/vesimittari/


VESI.fi

”Vesi.fi on vesiaiheisen tutkitun tiedon lähde, joka palvelee niin kansalaisia kuin eri alojen asiantuntijoitakin. Tietosisällön sivustolle tuottavat Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos ja Tulvakeskus yhteispalveluna yhteistyössä vesialan asiantuntijaorganisaatioiden kanssa.”

Etusivu


Ravinnekuormitus

”Ravinnekuormituksen kokonaisvaltainen mallinnus- ja arviointijärjestelmä VEMALA laskee jatkuvasti kuormituksen Suomen vesistöistä Itämereen.”

https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_ja_ennusteet/Ravinnekuormitus